søndag den 15. august 2010

Macaroons

Jeg har aldrig før smagt macaroons, men ville gerne prøve dem. Da jeg var i London for et år siden, så jeg et lille bagerig med vinduerne helt fyldt af farvestrålende og fristende macaroons. Desværre var prisen lige en tand for høj (spishelt for noget man ikke ved om man kan li' smagen af). Det var også på det tidspunkt jeg begyndte at lægge mærke til dem i bladene. De er jo blevet en hel trend og fashion fænomen. Så her i ugen løb (og slutningen af min ferie) har jeg kigget på en del blogge og livstils hjemmesider, for at finde nogle opskrifter der kunne bruges og læse om andres erfaringer. Flere steder stod der at det var rigtig svært at lave dem, så var rimelig spændt på resultatet. Jeg fulgte ikke en bestemt opskrift, men lavede et miks af flere. Selv om der stod at det var vigtigt at måle præcist op tog jeg dog nogle af tingene lidt på slum, bl.a. mængden af kakao (har ikke den store betydning for udfaldet) og min jeg kom til at lave for lidt mandelmel, da jeg ikke havde taget højde for vægt forskellen mellem mandlerne før og efter de blev smuttet og ristet.

Her er så et billed af den mandel mel jeg fik lavet. Først vejede jeg mandlerne (husk at tage et par gram mere end du skal bruge). Herefter blev de smuttet og ristet på en alm. bageplade i en forvarmet ovnen ved160 grader i 10-15 minutter. Jeg rørte rundt i dem et par gange, for at de ikke fik for meget varme på den ene side pga. bagepladen at metal. De skal tages ud inden de begyndet at tage farve -de må helst ikke blive gyldenbrune.
Da de havde ristet næsten færdigt tog jeg hele pladen ud af ovnen og lod mandlerne ligge til afkøling, men stadig på den varme plade. Til sidst kom jeg alle mandlerne i stavblenderen og 1-2-3 så var der mandelmel klar til brug.
;-P

Jeg skriver resten af opskriften ind senere. Det er jo skoledag i morgen og har haft travlt med arbejde, lektier, bage og tømt kælderen for vand her i weekenden... og nu er det lige begyndt at regne igen... :-S Tør jeg kigge i kælderen i morgen tidligt?

Ingen kommentarer:

Send en kommentar